Dacă businessul tău a crescut suficient încât să operezi dintr-un spațiu de birouri și ai angajați, atunci este natural să te gândești la siguranța acelui spațiu. Interfonul echipat cu o cameră video sau cel care te anunță că urmează să primești vizitatori îți pot salva timp și o parte din grijile legate de securitate.

Sistemele de interfon susțin o comunicare în două etape, între persoane aflate în spații diferite – fie una în exterior și cealaltă în interior, fie ambele în clădire, dar în camere diferite. Interfonul este folosit cu precădere în clădiri de birouri, grădinițe și școli private și, la un nivel simplist, în blocurile rezidențiale.

Dacă te întrebi care este importanța unui interfon, atunci încearcă să îți amintești când ai văzut ultima oară un bloc fără acest sistem. Poți încerca să enumeri ce clădiri de birouri ai observat că sunt dotate cu un videointerfon – s-ar putea să dureze puțin această etapă. Iată ce beneficii poate avea un sistem de interfon pentru business-ul tău.

Economisești timp pentru comunicare

Interfoanele dotate cu un difuzor îți pot salva timpul în care ai fi stat să cauți un anumit angajat în birouri sau pe coridoare. Uneori, un apel scurt la interfon poate să îți scutească timpul în care ai fi căutat, sunat la telefon și așteptat sau ai fi trimis un email care necesita un răspuns rapid.

Companiile care au nevoie ca anumite mesaje să se comunice în unele apartamente își pot ușura munca. Angajații plătiți ca să livreze altfel de mesaje într-o clădire de dimensiuni mari te ajută să trimiți un anumit mesaj către mai multe persoane, cu ajutorul interfonului cu difuzor.

Mărești gradul de siguranță

Este evident cum te poate ajuta un interfon dotat cu sistem video, amplasat în fața biroului. Ai control asupra cui intră și iese din clădirea ta de birouri. Astfel, poți reduce riscul de furt și te ajută să știi câte persoane se află constant în clădirea ta.  

Interfonul poate fi instrumentul prin care oprești accesul unor invitați nedoriți în clădire, într-un interval orar când trebuie să menții ușa deschisă pentru colaboratori. Acest sistem te ajută să alegi cine intră în clădire și cine nu.

Protejezi anumite spații

Este posibil ca în clădirea în care lucrezi să se afle spații special dedicate unor activități sau cu un anumit specific, la care vrei să restricționezi accesul. Un interfon amplasat în afara acestei camere, pe bază de telecomandă, te va ajuta să permiți accesul doar persoanelor autorizate.

Sistemul de interfon dotat cu o cameră video care se activează atunci când cineva este în preajmă va proteja spațiul interior de oricine își dorește să intre. Poți plusa cu două sau mai multe sisteme de interfon, în funcție de spațiile pe care le targetezi.

Plătești mai puțin

Chiar și dotat cu o cameră video, sistemul de interfon poate funcționa doar la cerere, atunci când se declanșează. Costurile de mentenanță sunt destul de mici și pot fi programate.

În plus, dacă clădirea de birouri are o asigurare, atunci poți beneficia de un preț mai scăzut. Considerat echipament de siguranță, interfonul poate scădea costurile regulate ale asigurării.

Sistemul de interfon este necesar, dacă vrei să îți protejezi business-ul, bunurile și angajații. Vezi, în timp real, cine îți trece pragul și le poți cere musafirilor date de identificare. Aceste sisteme au și mai multe beneficii, pe care le poți descoperi odată ce le utilizezi.