Fie că administrezi un o zonă rezidențială, deții o companie mică sau vrei să te simți în siguranță acasă, poți descoperi că o simplă ușă încuiată nu este întotdeauna soluția completă. Cu puțină organizare și sisteme de supraveghere video, poți evita o mulțime de situații-problemă.

În urmă cu opt ani, 10 camere video au fost instalate într-o clădire comercială, contra costului de $13,280, potrivit Security Sales and Integration. Astăzi, experții spun că industria este în creștere. Anul trecut, s-au vândut sisteme de supraveghere dotate cu camere video smart în valoare de $966 milioane, la nivel global. Aceiași specialiști au estimat că piața ar trebui să atingă pragul de $1,1 miliarde până la finalul acestui an.

Ideea de siguranță în locuință sau la birou este prioritată pentru din ce în ce mai mulți clienți privați sau juridici. Câtă siguranță poate să ofere un sistem de supraveghere video în 2018? De ce este important?

Îți protejezi bunurile

Sistemul de supraveghere video redă imagini din locul unde este instalat, pe care le poți accesa când nu ești acolo. Astfel, ai un factor în plus de protecție a bunurilor, în afara programului de lucru sau când ești în vacanță.

Camera video poate funcționa ca avertisment, în cazul în care cineva pătrunde în spațiul supravegheat. Dacă vreunul dintre bunurile tale este furat, vei putea afla cine a fost responsabil sau furniza înregistrările polițiștilor.

Protejezi oamenii

Dacă deții o companie, vei dori să protejezi angajații, mai ales dacă unii dintre ei rămân să lucreze și după ce se încheie programul. Acasă, poate că ai musafiri sau este nevoie să pleci pentru câteva zile și vrei să nu îți faci griji în privința celor dragi.

Sistemul de supraveghere video îi protejează pe cei pe care îi supraveghează. Vei putea avea informații despre potențiale discuții cu limbaj violent, încălcări ale proprietății sau comportament agresiv din partea unor clienți, curieri, etc.

Ții sub control scenarii neplăcute

Sistemul de supraveghere video acționează fie ca instrument de prevenire al unor scenarii nedorite, cum ar fi furtul sau te poate ajuta să le controlezi, atunci când se întâmplă. Dacă tocmai a avut loc un cutremur, înregistrările camerei te vor ajuta să calculezi daunele. În cazul unei inundații sau a unui incendiu, vei ști care a fost factorul declanșator.

Sistemul de supraveghere video poate opri o situație delicată, atunci când este descoperit. În plus, o amplasare bună a camerelor te va ajuta să vezi aceeași situație din mai multe unghiuri.

Rezolvi dispute

Disputele pot apărea oricând, într-un bloc sau în sediul unei firme. În supermarketuri cum este Walmart, cele mai comune dispute au loc între angajați și clienți. Mai exact, în 2014, în urma acestor scenarii au apărut 4.679 de răni care s-au dovedit a fi fatale.

Managerii pot rezolva mai ușor o dispută, atunci când apelează la înregistrările unei camere video. Atunci când poți vedea ce s-a întâmplat în variantă completă, îți va fi mai ușor să găsești o soluție potrivită celor implicați.  

Sistemele de supraveghere video conectate la un computer sau chiar un smartphone te pot ajuta să menții o atmosferă sigură. Stabilește-ți motivele pentru care ai nevoie de astfel de sisteme și, apoi, instalează-le în consecință!